Exista motive bune si motive gresite pentru care alegi sa fii antreprenor. Din pacate, in practica, multi dintre cei care se gandesc sa isi porneasca propriul business pleaca de la o serie de premise care ulterior se vor dovedi o baza instabila pentru cladirea unei afaceri de succes. Daca te-ai gandit ca antreprenoriatul este cea mai bune solutie pentru a detine controlul, de a te imbogati rapid sau de a avea mai mult timp liber, iti recomandam sa mai reflectezi asupra acestor motive.

De exemplu, daca imbunatatirea situatiei financiare (si asta intr-un timp cat mai scurt posibil) este singurul factor care te-a determinat sa renunti la job-ul actual si sa investesti masiv intr-un business, fara a lua in considerare mai intai toate aspectele presupuse de postura de antreprenor, este foarte posibil sa renunti la planuri cu aceeasi usurinta cu care ti le-ai facut. Si asta pentru ca in drumul oricarui antreprenor apar obstacole, mai ales la inceput, iar fara o motivatie puternica vei renunta rapid in momentul in care firma ta nu iti va aduce profitul mult visat din primele luni.

Este esential, asadar, sa ne educam si informam cat mai mult posibil si sa ne „alegem” motivele bune pentru a ne incepe noua cariera:

  1. Amprenta personala– Vei avea posibilitatea sa iti folosesti la cote inalte creativitatea si imaginatia. Antreprenoriatul iti ofera posibilitatea sa iesi de sub „tutela” si regulile impuse de sefii care poate nu iti impartasesc viziunea unica. Si nu uita ca tocmai aceasta viziune unica va face diferenta intre tine si concurenta.
  2. De partea cealalta a interviului– Ai scapat de zecile de aplicari la noi job-uri, de CV-uri depuse si interviuri. Dupa cum te-ai fi asteptat, beneficiile in a-ti fi propriul sef sunt nenumarate si nu numai ca ai scapat de cautarea unui loc de munca, dar chiar vei sustine tu interviurile de angajare.
  3. Rutina locului de munca?– Exclus! Nu ai cum sa te plictisesti atunci cand stii ca de tine depinde succesul si profitul companiei tale. A fi antreprenor presupune un proces continuu si interesant de invatare din multiple domenii. Mai mult, iti poti organiza munca in cele mai inedite locuri, fara a mai fi legat de clasicul birou iar pentru asta nu ai nevoie decat de un laptop, smartphone si o conexiune la Internet.

CITESTE CONTINUAREA AICI >>